Duurzaam wonen is een breed begrip. In onze visie betekent het dat je een huis bouwt met minder grondstoffen, een huis realiseert dat weinig onderhoud nodig heeft en dat na einde van de levenscyclus ook nog tot 100% herbruikt kan worden. Duurzaam, duurzaam, duurzaam dus.

Het basismateriaal van onze woningen is cellenbeton. Cellenbeton gebruikt 80% minder grondstoffen dan gewoon beton. De grondstoffen die gebruikt worden zijn niet schaars, namelijk kalk, zand en cement. De woningen worden voorzien van aluminium kozijnen. Aluminium heeft als voordeel dat het niet meer geschilderd hoeft te worden, dus minder onderhoudskosten en aluminium is 100% recyclebaar.

De woning zijn goed geïsoleerd en dus ook zeer energiezuinig. De elektriciteit wordt geleverd via de zonnepanelen op het dak en de warmtepompen zorgen voor een behaaglijk binnenklimaat.

Als na ruim 50 jaar besloten wordt om het pand te vervangen dan kunnen de cellenbeton panelen worden vermalen en als basismateriaal dienen voor nieuwe panelen, de staalconstructie kan worden gedemonteerd en worden hergebruikt en het aluminium van de kozijnen kan worden omgesmolten tot nieuwe kozijnen. Het pand is dus tot 100% recyclebaar.